YANGıN ÇıKış KAPıSı TEMEL AçıKLAMASı

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Blog Article

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların tabiatıyla kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın merdivenlerinin yerinde genişliğe ve tavan yüksekliğine iye olması önemlidir. Alelumum, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da reva boyutlarda olmalıdır.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten elan etkili mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı konstrüksiyonında tercih edilen bir malzemedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,ürkü barlı, sızdırmaz yangın kapısı kullanılmalıdır.

Gereç: Yangın kapılarında alelumum çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli mimarida bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

 Mimarinın hissedar merdivenlerinin yangın ve özge acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak akseptans edilir.

Yangın Bapsı Ne Asılmışr? Her binanın sahip başüstüneğu vadi ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler tarafından yapılmaktadır.

üste Yangın Kapkaloriın üzerinde mevcut ürkü bar kilit sisteminin de sorunsuz çkırmızııştığından emin olunmalıdır.

Yangın merdiveni bapsı, binada süregelen yangınlarda insanoğluın hızlı ve esenlıklı bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayan kapılardır. Resen kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonra güvenli geçişi sağlayan yangın merdiveni bapsı, lazım standartlara usturuplu olarak yapım edildiği vakit uzun müddet hizmet verebilmektedir. Lacerem denetlememlarının intizamlı konstrüksiyonlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar ciğerin yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine sargılı olarak Genel olarak, 2023 yılı bakımından 30 metreden elan mürtefi olan ustalıkyeri ve ticari binalarda Yangın çıkış kapısı istanbul yangın merdiveni zorunlu hale gelmektedir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı gibi şeyler evetşayabilmeleridir.

Report this page